ABC/Allied Pressroom Products uruchamia dział techniczno-wdrożeniowy
28 paź 2013 13:53

Firma ABC/Allied Pressroom Products Europe Sp. z o.o. stworzyła w ramach swoich struktur nowy dział, zajmujący się serwisem i wsparciem technicznym dla klientów oraz wdrożeniami buforów, produkowanych m.in. w jej warszawskiej centrali. Na początku października rozpoczął tu pracę mieszalnik, w którym przygotowywane są środki chemiczne dystrybuowane wśród drukarń offsetowych z Polski i zagranicy. Mówi Konrad Lewandowski, współwłaściciel ABC/Allied Pressroom Products Europe Sp. z o.o: „Rozbudowa naszych struktur techniczno-wdrożeniowych to wyjście naprzeciw rosnącym oczekiwaniom klientów oraz konieczność wynikająca z rozwoju całej firmy. Po stworzeniu kilku spółek joint-venture (...) oraz rozpoczęciu produkcji środków chemicznych w Warszawie zaistniała potrzeba stworzenia dedykowanego działu technicznego. Będzie on codziennym wsparciem dla klientów, zarówno przy wdrażaniu naszych produktów, jak też w razie problemów występujących na różnych etapach druku offsetowego”. Obecnie tworzą go dwie osoby: Zenon Olejnik, który dołączył do firmy ABC/Allied Pressroom Products Europe w połowie października, oraz Roman Chervinchak, którego dotychczasowe kompetencje i obszar działania zostały rozszerzone o sprawy techniczno-wdrożeniowe. Zenon Olejnik, do niedawna pracownik jednej z olsztyńskich drukarń, posiada kilkudziesięcioletni staż w zakresie drukowania w technice offsetowej oraz instruktażu w tej dziedzinie. Dzięki znajomości budowy i mechaniki maszyn offsetowych doradzał wielu drukarniom przy wyborze, instalacji i wdrażaniu używanego sprzętu bazującego na tej technice. Roman Chervinchak z kolei jest związany z ABC/Allied Pressroom Products Europe już od kilku lat (wcześniej pracował w ukraińskim oddziale firmy Heidelberg), odpowiadając za sprzedaż jej produktów na rynkach b. republik radzieckich, a od niedawna – także krajów bałkańskich. Jak zapowiada Konrad Lewandowski, nowo utworzony dział będzie sukcesywnie rozbudowywany, wraz z ewentualnymi potrzebami rynku: „Do końca tego roku na pewno dołączy do niego jeszcze jedna osoba. To konieczność, zważywszy na fakt, że obszar działania naszych serwisantów i techników obejmuje całą Europę”. Profesjonalny mieszalnik, który ruszył na początku października w warszawskiej siedzibie ABC/Allied Pressroom Products Europe, kilkunastokrotnie zwiększył wydajność firmy. „Dzienna wydajność mieszalnika wynosi 12 ton wysokiej jakości środków chemicznych. Pierwsza produkcja i pierwsze dostawy już za nami” – mówi Konrad Lewandowski. Opracowano na podstawie informacji firmy ABC/Allied Pressroom Products Europe